Consolidated Contractors Company: Δράσεις υγείας για την αντιμετώπιση του COVID-19

Η εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC) παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των κατασκευών, συμμετέχει στη διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας λόγω COVID-19 και την προστασία της υγείας, ειδικά σε περιοχές με επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η CCC αναλογιζόμενη την αυξανόμενη πίεση στα συστήματα υγείας των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, σπεύδει να καταβάλει τη δική της συνεισφορά στον κοινό αγώνα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και ολόκληρος ο πλανήτης, συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση των δομών υγείας και την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στην Ελλάδα, η CCC προέβη σε μεγάλη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», νοσοκομείο αναφοράς για το COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, η CCC προσέφερε στο νοσοκομείο μια νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με πέντε πλήρως εξοπλισμένες σύγχρονες κλίνες και αναπνευστικό διαγνωστικό εξοπλισμό ΜΕΘ τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα, θα προχωρήσει σε δωρεά εγκατάστασης λογισμικού για την ηλεκτρονική παρακολούθηση και καταγραφή της νοσηλείας ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η CCC έχει πραγματοποιήσει χορηγίες για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του ιού. Αναγνωρίζοντας την αξία της έγκαιρης διάγνωσης, δώρισε 60,000 διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού COVID-19 για τις ανάγκες νοσοκομείων στην Παλαιστίνη, Ιορδανία, Αίγυπτο και το Καζακστάν. Επιπλέον, στο Λίβανο, προχώρησε σε δωρεά πέντε αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας προς το αρμόδιο υπουργείο για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των νοσοκομείων και επιπλέον τέσσερις αναπνευστήρες σε νοσοκομεία της Παλαιστίνης που βρίσκονται κοντά σε προσφυγικές δομές, για τη φροντίδα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ταυτόχρονα, σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής στα πλαίσια ενίσχυσης της ανάγκης για υγειονομική φροντίδα και περιορισμό (καραντίνα), η CCC παραχώρησε μέρος των εταιρικών της εγκαταστάσεων σε αρμόδιους φορείς.

Σε δηλώσεις του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της CCC κ. Samer Khoury, επεσήμανε τα εξής: «Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε είναι ιδιαίτερα δυσμενείς και πρωτόγνωρες και η CCC σε πλήρη συντονισμό με την επιστημονική κοινότητα και τις αρμόδιες αρχές δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει έγκαιρη και στοχευμένη στήριξη».

Για τη CCC η υγεία κι η ασφάλεια των ανθρώπων της είναι πάντα η κυρίαρχη προτεραιότητά. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης παγκόσμιας κρίσης δημόσιας υγείας, η CCC έχει καταφέρει να διασφαλίσει το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας για εργαζομένους και συνεργάτες. Την ίδια στιγμή με αφοσίωση και υπευθυνότητα απέναντι στους πελάτες και τα έργα υποδομής που κατασκευάζει συνεχίζει να λειτουργεί υπό συνθήκες μέγιστης δυνατής ασφάλειας και με την αυστηρή τήρηση των οδηγιών των εθνικών αρμόδιων αρχών.

Στα εργοτάξια ενισχύθηκαν τα μέτρα προστασίας με πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας, μονάδες απολύμανσης και τη διακοπή συσκέψεων με φυσική παρουσία, καθώς γίνεται χρήση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία. Συγχρόνως, για τη διασφάλιση της όσο το δυνατόν ομαλότερης συνέχισης της λειτουργίας έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα τηλεργασίας για εκατοντάδες εργαζομένους γραφείου.

Δελτίο τύπου: Consolidated Contractors Company

Κάντε Share: