Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με όλες αυτές τις δωρεές αναπνευστήρων, μόνιτορ, κρεβατιών, δωρεών ολόκληρων πτερύγων στις ΜΕΘ, να φτιάξουμε ένα άλλο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ομιλία Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, για τον οποίον πολλές φορές έχω μιλήσει εδώ, στη Βουλή, με νέους ανθρώπους και επιστήμονες στους οποίους δείξαμε εμπιστοσύνη, κατάφερε να κουβαλήσει έναν τεράστιο όγκο ενημέρωσης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όλων των φορέων και όλων των Υπουργείων. Με ένα τεράστιο τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο απαντούν επιστήμονες επί παντός επιστητού για όλους αυτούς τους 2,5 μήνες. Με ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσληφθεί διαδοχικά από διάφορες Κυβερνήσεις, στους οποίους εμείς δείξαμε εμπιστοσύνη.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, με τις κινήσεις τις οποίες έγιναν νωρίς, προκειμένου να μπορέσουμε να προμηθευτούμε τα φάρμακα αυτά τα οποία, βάσει εισηγήσεων, ειδικοί επιστήμονες, λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι μας λένε ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα.

Το ΙΦΕΤ που τρέχει όλη τη διαδικασία σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες για τις προμήθειες υλικών, που είναι τόσο δυσεύρετα, μαίνεται ένας παγκόσμιος «πόλεμος». Έχω κρατήσει τον Πρόεδρο, τον οποίο διόρισε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Και εκεί φαίνεται και η διαφάνεια και ο τρόπος με τον οποίο χειριζόμαστε τα πράγματα στο Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: εδώ

Κάντε Share: