Η ALUMIL στη μάχη κατά του COVID-19 μέσω 3D εκτυπωτών υψηλής τεχνολογίας

Μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο στην οποία περιήλθε αναπάντεχα ο παγκόσμιος πληθυσμός, κάθε πολίτης και οργανισμός καλείται μέσα από τη στάση και τη συμπεριφορά του να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη και ανώδυνη ανάσχεση της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός COVID-19.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη μάχη αυτή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η υποστήριξη των ασθενών που πάσχουν από την λοίμωξη του κορωνοϊού, αλλά και η εξέταση όσων έχουν ύποπτα συμπτώματα, αποτελούν ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό έργο που ενέχει όμως μεγάλο κίνδυνο, καθώς είναι γνωστό ότι η μετάδοση του συγκεκριμένου ιού είναι πολύ εύκολη, αφού ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει αναπτύξει ακόμη τα απαραίτητα αντισώματα.

Η ALUMIL αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα αλλά και την επικινδυνότητα του έργου των ανθρώπων που εργάζονται στις υγειονομικές μονάδες της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή προσωπίδων προστασίας μέσω των 3D εκτυπωτών που διαθέτει στις εγκαταστάσεις της.

Πρώτος στόχος είναι η αποστολή 500 προσωπίδων σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας και μετέπειτα, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν, η προμήθεια περαιτέρω προσωπίδων. Ήδη οι πρώτες προσωπίδες προστασίας παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην Καβάλα, προσφέροντας μία πολύ σημαντική ασπίδα ασφάλειας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς με τη χρήση της προσωπίδας μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η πιθανότητα μετάδοσης του ιού μέσω σταγονιδίων.

Δελτίο τύπου: ALUMIL

Κάντε Share: